bewaar
Rijstsalade met geroosterde paprika
Rijstsalade met geroosterde paprika
bewaar

Rijstsalade met geroosterde paprika

Hét perfecte buffetgerecht voor grote-groepen-diners.

35 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

8 personen

400 g

wilde en witte rijst

1

limoen

2 el

zoete chilisaus

2 el

sesamolie

295 g

gegrilde paprika's in pot

3

bosuien

100 g

gedroogde abrikozen

15 g

verse koriander

1 el

sesamzaad

Hét perfecte buffetgerecht voor grote-groepen-diners.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de chilisaus en sesamolie. Laat de paprika uitlekken en snijd in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes, de abrikozen in stukjes en de koriander grof.

3

Schep de dressing door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de paprika, bosui, abrikozen, koriander en het sesamzaad erdoor.

tip

variatietipIn plaats van wilde en witte rijst kun je ook rijst en volkoren granen gebruiken (zak 300 g, Pedon).

bereidingstipJe kunt de rijstsalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur, op een grote schaal of in (jam)potjes.