Zoete aardappel en vijg
Het zoete van de aardappel en vijgen is heerlijk bij het hartige spek.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg zoete aardappel
- 1 rode peper
- 3 takjes rozemarijnnaaldjes
- 1 el AH Excellent olijfolie knoflook/chilipeper
- 100 g magere gerookte spekreepjes (AH puur&eerlijk biologisch)
- 2 verse vijgen (of gedroogde vijgen, zakje 200 g AH Excellent Royale vijgen)
- 1 bosui (zakje 3 stuks)
Keukenspullen
- braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de aardappel in de ovenschaal met de rode peper, rozemarijn naaltjes , olie en het spek. Bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Schep halverwege om.
- Snijd ondertussen de vijgen in partjes en verdeel halverwege de baktijd over de aardappelen. Snijd de bosui in ringetjes en strooi over het gerecht.
bewaartip:
Je kunt de zoete aardappelen 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 180 °C.

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 530 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Zoete aardappel en vijg
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zoete aardappel en vijg
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 kg zoete aardappel
- 1 rode peper
Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
- 3 takjes rozemarijnnaaldjes
- 1 el AH Excellent olijfolie knoflook/chilipeper
- 100 g magere gerookte spekreepjes
Meng de aardappel in de ovenschaal met de rode peper, rozemarijn, olie en het spek.
Bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Schep halverwege om.
- 2 verse vijgen
Snijd ondertussen de vijgen in partjes en verdeel halverwege de baktijd over de aardappelen.
- 1 bosui
Snijd de bosui in ringetjes en strooi over het gerecht.
bewaartip:
Je kunt de zoete aardappelen 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 180 °C.