Pas­ta met ge­hakt en kaas

Pasta met gehakt en courgette uit de oven. Gegratineerd met een laagje kaas.

(192) waardeer
hoofdgerecht Pasta met gehakt en courgette uit de oven. Gegratineerd met een laagje kaas. 4 personen
3 192

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de courgettes in blokjes. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 min. mee. Roer het water, de crème fraîche en kruidenmix door het gehaktmengsel, breng aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken.
  3. Meng de pasta door de gehaktsaus en verdeel over de ovenschaal. Snijd de kaas in repen en verdeel erover. Bak de schotel ca. 10 min. in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 59 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Pasta met gehakt en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ge­hakt en kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 250 g volkorenpenne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 300 g rundergehakt

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul.

4
4
  • 1 middelgrote ui
  • 2 courgettes

Snipper ondertussen de ui en snijd de courgettes in blokjes. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.

5
5
  • 50 ml water
  • 125 g crème fraîche
  • 61 g gedroogde kruidenmix voor macaroni

Roer het water, de crème fraîche en kruidenmix door het gehaktmengsel, breng aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken.

6
6

Meng de pasta door de gehaktsaus en verdeel over de ovenschaal.

7
7
  • 100 g plakken jonge kaas 48+

Snijd de kaas in repen en verdeel erover. Bak de schotel ca. 10 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.