bewaar
Pasta met gehakt en kaas
Pasta met gehakt en kaas
bewaar

Pasta met gehakt en kaas

Pasta met gehakt en courgette uit de oven. Gegratineerd met een laagje kaas.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
199waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

volkorenpenne

300 g

rundergehakt

1

middelgrote ui

2

courgettes

50 ml

water

125 g

crème fraîche

61 g

gedroogde kruidenmix voor macaroni

100 g

plakken jonge kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Pasta met gehakt en courgette uit de oven. Gegratineerd met een laagje kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd de courgettes in blokjes. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 min. mee. Roer het water, de crème fraîche en kruidenmix door het gehaktmengsel, breng aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken.

3

Meng de pasta door de gehaktsaus en verdeel over de ovenschaal. Snijd de kaas in repen en verdeel erover. Bak de schotel ca. 10 min. in de oven.