Omelet met hüttenkäse en basilicum
Lunch zonder brood en zelfs helemaal glutenvrij.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 6 middelgrote eieren
- 4 el kraanwater
- 25 g ongezouten roomboter
- 15 g verse basilicum
- 200 g koelverse hüttenkäse kaas
- 12 romaatjes
Advertentie
Bereiden
- Klop de eieren los met het water en breng op smaak met peper en eventueel zout. Smelt steeds een klontje boter in een koekenpan en bak 4 dunne omeletten. Houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Snijd het basilicum fijn en meng door de hüttenkäse. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Snijd de romaatjes in kwarten. Verdeel de hüttenkäse en tomaat over de omeletten en rol ze op. Snijd schuin door en serveer direct.

Omelet met hüttenkäse en basilicum
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 200 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 300 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Omelet met hüttenkäse en basilicum
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Omelet met hüttenkäse en basilicum

- 6 middelgrote eieren
- 4 el kraanwater
- 25 g ongezouten roomboter
Klop de eieren los met het water en breng op smaak met peper en eventueel zout. Smelt steeds een klontje boter in een koekenpan en bak 4 dunne omeletten.
Tip: Houd de omeletten warm onder aluminiumfolie.

- 15 g verse basilicum
- 200 g koelverse hüttenkäse kaas
Snijd het basilicum fijn en meng door de hüttenkäse. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

- 12 romaatjes
Snijd de romaatjes in kwarten. Verdeel de hüttenkäse en tomaat over de omeletten en rol ze op. Snijd schuin door en serveer direct. Bon appétit!