Volkorenenchilada's met tomaat en gehakt
Druk, druk, druk? Laat de oven het werk doen bij deze zelfgemaakte enchilada's.
765 kcal
15 min. bereiden, 40 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
500 gram zoete aardappelen
zoete aardappelen
4 eetlepel zonnebloemolie
zonnebloemolie
1 theelepel chilivlokken
chilivlokken
3 middelgrote uien
middelgrote uien
2 tenen knoflook
knoflook
250 gram half om half gehakt
half om half gehakt
6 volkoren tortillawraps
volkoren tortillawraps
200 gram milde salsa
milde salsa
100 gram geraspte kaas 30+
geraspte kaas 30+
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2022 nr. 01 - Een stapje gezonder
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van een ½ cm. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ¼ van de olie en bestrooi met de chilivlokken. Rooster ca. 15 min in de oven tot goudbruin en gaar. Haal uit de oven, maar laat 'm aan staan.
Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. rul. Schep de zoete aardappel van de bakplaat en meng met het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de ovenschaal met de rest van de olie. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s, rol ze op en leg ze strak naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de salsa erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak ca. 25 min. tot de kaas gesmolten is.
Volkorenenchilada's met tomaat en gehakt
Druk, druk, druk? Laat de oven het werk doen bij deze zelfgemaakte enchilada's.

hoofdgerecht
4 personen
765 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van een ½ cm. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ¼ van de olie en bestrooi met de chilivlokken. Rooster ca. 15 min in de oven tot goudbruin en gaar. Haal uit de oven, maar laat 'm aan staan.
Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. rul. Schep de zoete aardappel van de bakplaat en meng met het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de ovenschaal met de rest van de olie. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s, rol ze op en leg ze strak naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de salsa erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak ca. 25 min. tot de kaas gesmolten is.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g zoete aardappelen
4 el zonnebloemolie
1 tl chilivlokken
3 middelgrote uien
2 tenen knoflook
250 g half om half gehakt
6 volkoren tortillawraps
200 g milde salsa
100 g geraspte kaas 30+
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)




