Volkorenenchilada's met tomaat en gehakt

Druk, druk, druk? Laat de oven het werk doen bij deze zelfgemaakte enchilada's.

765 kcal

15 min. bereiden, 40 min. oventijd

pittig

4.3/5

(166)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram zoete aardappelen

    zoete aardappelen

  • 4 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 1 theelepel chilivlokken

    chilivlokken

  • 3 middelgrote uien

    middelgrote uien

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 250 gram half om half gehakt

    half om half gehakt

  • 6 volkoren tortillawraps

    volkoren tortillawraps

  • 200 gram milde salsa

    milde salsa

  • 100 gram geraspte kaas 30+

    geraspte kaas 30+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van een ½ cm. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ¼ van de olie en bestrooi met de chilivlokken. Rooster ca. 15 min in de oven tot goudbruin en gaar. Haal uit de oven, maar laat 'm aan staan.

  2. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. rul. Schep de zoete aardappel van de bakplaat en meng met het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Bestrijk de ovenschaal met de rest van de olie. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s, rol ze op en leg ze strak naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de salsa erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak ca. 25 min. tot de kaas gesmolten is.

Wat vond je van dit recept?

Volkorenenchilada's met tomaat en gehakt

Druk, druk, druk? Laat de oven het werk doen bij deze zelfgemaakte enchilada's.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig