Kletskoppen
Kletskoppen

Kletskoppen

Kletskoppen. Van de flinterdunne koekjes kunnen we het nooit bij eentje laten! Ze lenen zich uitstekend voor bij de thee of als decoratie bij toetjes. Wist je dat je ook hartige kletskoppen kunt maken?

Kletskop recepten

Kletskoppen
Kletskoppen

Kletskoppen

Ingrediënten

voor 24 porties
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 30 g blanke garneeramandelen
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 el water
  • 50 g patentbloem
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 mespunt zout
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Hak de amandelen fijn. Meng de zachte boter met de suiker en het water in een kom. Voeg de bloem, kaneel, het zout en gehakte amandelen toe en kneed tot een soepel deeg.
  2. Maak balletjes van het deeg met een doorsnede van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Houd minimaal 5 cm afstand tussen de balletjes. Druk een beetje plat en bak ze in ca. 6 min bruin en krokant. Laat afkoelen.