Stamppot met rucola

Rucolastamppot met paprika en ei
Rucolastamppot met paprika en ei

Rucolastamppot met paprika en ei

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 kg stamppotaardappelen
  • 3 paprika's
  • 4 middelgrote eieren
  • 125 g rucola
  • 30 g amandelschaafsel
  • 100 ml magere melk
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • pureestamper
  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 25 min. gaar. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Kook de laatste 3 min. met de aardappelen mee.
  2. Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd ondertussen de rucola grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en paprika af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de melk toe. Zet de pan met puree terug op het vuur, roer de rucola erdoor, warm goed door en breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de halve eieren en bestrooi met het amandelschaafsel.