Soeprecepten met vis
Soeprecepten met vis

Soeprecepten met vis

Met een zelfgemaakte vissoep als bouillabasse, chowder of tom kha op tafel heb je niets te klagen. Met deze vissoep recepten vis je in ieder geval niet achter het net!

Franse vissoep
Franse vissoep

Franse vissoep

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 ui
  • 2 venkelknollen
  • 1 zak paprikamix (rood, groen, geel)
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1/20 g saffraan
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 750 ml water
  • 1/2 groentebouillontablet
  • 450 g diepvries zeevruchten
  • 20 g verse platte peterselie
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd de ui in ringen. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de venkelknollen in de lengte en snijd de helften in repen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in halve ringen.Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, venkel en paprika 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de saffraan, tomatenblokjes, het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de zeevruchten toe en breng de soep tegen de kook aan. Snijd ondertussen de peterselie grof. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de peterselie.