Bowl food

De trend van dit moment; bowlfood. Van soep tot quinoa, noedels tot good old Hollandse boerenkool: écht alles is lekkerder als je het uit een kom eet! Lekker comfortabel, tijdens een avondje bankhangen met vriendinnen of tijdens family time aan tafel. En zeg nou zelf, het ziet er toch ook heerlijk uit?

Rodekoolnoedels met roerbakreepjes en sesam
Rodekoolnoedels met roerbakreepjes en sesam

Rodekoolnoedels met roerbakreepjes en sesam

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 248 g woknoedels
  • 1/2 rodekool
  • 3 cm verse gember
  • 2 el sesamolie
  • 360 g biologische tofu roerbakreepjes oosters zoet
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 150 g peen julienne
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el zwart sesamzaad
Zet producten op mijn lijst
  1. Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Leg ondertussen de halve rodekool met het snijvlak naar beneden op een plank. Snijd met een scherp keukenmes flinterdunne plakjes van de kool. Je krijgt dan een soort noedels. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk.
  3. Verhit de sesamolie in een ruime wok. Bak de roerbakreepjes 2 min. op hoog vuur en neem daarna uit de pan met een schuimspaan, maar laat het bakvet in de wok. Doe de gember, rodekool en sojasaus in de wok en roerbak 3 min. mee. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min. Verdeel de woknoedels over de kommen en schep de rodekoolnoedels en vervolgens de roerbakreepjes erop.
  4. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en strooi over de noedels. Bestrooi met het sesamzaad.