bewaar
Bami met paksoi en omelet
Bami met paksoi en omelet
bewaar

Bami met paksoi en omelet

25 min. bereiden
188waarderingen

Ingrediënten

1 struik

paksoi

2

zoete puntpaprika's

1

ui

2 tl

sesamolie

3 el

zonnebloemolie

3

middelgrote eieren

2 tl

sambal oelek

175 g

vegetarische gegrilde stukjes

250 g

Chinese eiermie

3 el

ketjap

Aan de slag

1

Snijd de onderste 2 cm van de struik paksoi. Snijd de paksoi in repen van 2 cm en de punt­paprika's in ringen. Snipper de ui. Verhit de sesamolie en 1 el zonnebloemolie in een wok en fruit de ui op laag vuur 2 min. Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe en roerbak op middelhoog vuur 5 min. Bak de laatste minuut het groen van de paksoi mee.

2

Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit 1/2 el olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei in 3 min. een omelet. Neem uit de pan. Verhit weer 1/2 el olie en bak van de rest van het ei nog een omelet. Snijd de omeletten in reepjes. Verhit de rest van de olie en roerbak de vegetarische gegrilde stukjes 2 min.

3

Kook ondertussen de mie in ruim water met zout in 2 min. beetgaar. Laat uitlekken.Voeg de omelet, gegrilde stukjes en ketjap toe aan het paksoi­mengsel. Verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Serveer met de mie.

tip

combinatietipLekker met gebakken uitjes.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.