bewaar
Spinazie-courgettemuffins met geitenkaas
Spinazie-courgettemuffins met geitenkaas
bewaar

Spinazie-courgettemuffins met geitenkaas

Je kunt groenten koken, maar je kunt er ook taartjes van maken met drie verschillende soorten kaas. Leuk voor de kinderen!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
1 uur 10 min. wachten
117waarderingen

Ingrediënten

1

courgette

1 el

ongezouten roomboter

75 g

verse spinazie

100 g

oude kaas

80 g

Parmigiano Reggiano

250 ml

halfvolle melk

70 ml

olijfolie extra vierge

3

middelgrote eieren

1

rode peper

450 g

tarwebloem

4 tl

bakpoeder

1 snufje

zout

175 g

zachte verse geitenkaas

Dit heb je nodig

  • papieren cakevormpje

  • muffinvorm met 12 holtes

  • sateprikker

Je kunt groenten koken, maar je kunt er ook taartjes van maken met drie verschillende soorten kaas. Leuk voor de kinderen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schep met een theelepel de zaden eruit. Snijd de courgette fijn. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 2-3 min., of tot deze net gaar is. Laat de courgette afkoelen. Snijd ondertussen de spinazie fijn. Rasp de oude kaas en Parmezaanse kaas en doe deze samen met de melk, olie, spinazie, courgette en eieren in een kom.

2

Verwijder de zaadjes van de peper en snijd de peper fijn. Voeg de peper toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar. Meng er rustig de bloem en het bakpoeder door en voeg het zout toe. Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes. Verdeel de geitenkaas erover en vervolgens de rest van het beslag. Zet 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn.

3

Om te controleren of de muffins gaar zijn, prikt u in de muffins met een satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.