Meng het maismeel, 100 g bloem, de suiker, bakpoeder en het zout in een kom. Klop het ei los met de karnemelk, honing en zonnebloemolie en meng al roerend met een garde door het bloemmengsel tot een egaal beslag. Laat 15 min. rusten.
Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. het mandje moet in de olie blijven. Giet (een deel van) het beslag in een longdrinkglas (of hoge beker), zodat het tot 2 cm onder de rand gevuld kan worden.
Rijg de hotdogs in de lengte aan een satéprikker. Hou een paar centimeter vrij om het stokje vast te kunnen houden. Rol ze door de rest van de bloem.
Doop een hotdog helemaal in het beslag en trek met een draaiende beweging eruit. Laat de corndog voorzichtig in de olie zakken en hou deze ca. 20 sec. vast aan het stokje. Laat daarna volledig zakken in de olie en frituur 4-5 min., keer regelmatig. Haal uit de olie en laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bordje. Maak zo ook de rest van de corndogs.
Corndog
Deze Amerikaanse favoriet bestaat uit hotdogs gehuld in een krokant en smaakvol maismeelbeslag. Ideaal voor een gezellige snack-sessie. Je kan de hotdog vervangen voor een vega hotdog. Check het Allerhande recept.
- combinatietipLekker met ketchup en mosterd.
- vegatipVervang de hotdogs door vega hotdogs.
- variatietipMaak ook eens een Koreaanse corndog.
- achtergrondinfoVerschillende regio's in de Verenigde Staten claimen de uitvinding van de corn dog. In 1924 en 1929 werden patenten aangevraagd voor vergelijkbare gerechten, maar zonder stok. In de staat Oregon creëerden een echtpaar in 1939 de "Pronto Pup," een vroege versie van de corn dog, terwijl Texas en Illinois ook aanspraak maken op de uitvinding met hun eigen varianten in de late jaren 1930 en 1940.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Gerelateerde recepten
Corndog
Deze Amerikaanse favoriet bestaat uit hotdogs gehuld in een krokant en smaakvol maismeelbeslag. Ideaal voor een gezellige snack-sessie. Je kan de hotdog vervangen voor een vega hotdog. Check het Allerhande recept.

8 personen
395 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Meng het maismeel, 100 g bloem, de suiker, bakpoeder en het zout in een kom. Klop het ei los met de karnemelk, honing en zonnebloemolie en meng al roerend met een garde door het bloemmengsel tot een egaal beslag. Laat 15 min. rusten.
Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. het mandje moet in de olie blijven. Giet (een deel van) het beslag in een longdrinkglas (of hoge beker), zodat het tot 2 cm onder de rand gevuld kan worden.
Rijg de hotdogs in de lengte aan een satéprikker. Hou een paar centimeter vrij om het stokje vast te kunnen houden. Rol ze door de rest van de bloem.
Doop een hotdog helemaal in het beslag en trek met een draaiende beweging eruit. Laat de corndog voorzichtig in de olie zakken en hou deze ca. 20 sec. vast aan het stokje. Laat daarna volledig zakken in de olie en frituur 4-5 min., keer regelmatig. Haal uit de olie en laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bordje. Maak zo ook de rest van de corndogs.
combinatietip:Lekker met ketchup en mosterd.
vegatip:Vervang de hotdogs door vega hotdogs.
variatietip:Maak ook eens een Koreaanse corndog (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200572).
achtergrondinfo:Verschillende regio's in de Verenigde Staten claimen de uitvinding van de corn dog. In 1924 en 1929 werden patenten aangevraagd voor vergelijkbare gerechten, maar zonder stok. In de staat Oregon creëerden een echtpaar in 1939 de "Pronto Pup," een vroege versie van de corn dog, terwijl Texas en Illinois ook aanspraak maken op de uitvinding met hun eigen varianten in de late jaren 1930 en 1940.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
160 g maismeel
120 g tarwebloem
25 g kristalsuiker
1 tl bakpoeder
1 tl zout
1 middelgroot scharrelei
300 ml karnemelk
1 el honing
1 el zonnebloemolie
1 el zonnebloemolie
8 hotdogs naturel
Dit heb je nodig
frituurpan
houten sateprikkers 20 cm