bewaar
Fried chicken met ranchdip
Fried chicken met ranchdip
bewaar

Fried chicken met ranchdip

25 min. bereiden
30 min. wachten
67waarderingen

Ingrediënten

2

scharrelkipfilets

1 schaal

kipdrumsticks

400 ml

karnemelk

100 g

cornflakes

50 g

bloem

1 el

cajunkruiden

500 ml

zonnebloemolie

4 el

volle yoghurt

4 el

mayonaise

2 el

dille

2 tl

Dijon mosterd

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Snijd elke kipfilet in 4 stukken. Doe ze met de drumsticks in een schaal waar ze net in passen en schenk de karnemelk erover, zodat de kip helemaal bedekt is. Zet afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast.

2

Doe de cornflakes, bloem en cajunkruiden in de keukenmachine en maal fijn. Schep de kip uit de karnemelk en laat uitlekken, maar dep niet droog. Doe de drumsticks in een plastic zak en de kipfilet in een andere zak. Verdeel het cornflakemengsel over de 2 zakken. Bind dicht en schud, zodat de kip wordt bedekt met een paneerlaagje.

3

Verhit de olie in een hapjespan tot 180 ºC. De olie heeft de juiste temperatuur als een stukje brood begint te bruisen zodra u het erin legt. Leg de drumsticks in de pan en bak 12 min. Keer na 6 min. en leg de kipfilets erbij. Keer de kipfilets na 4 min. en haal 2 min. later de drumsticks uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de kipfilets nog 2 min. en laat ook uitlekken. .

4

Meng ondertussen voor de ranchdip de yoghurt, mayonaise, dille en mosterd. Serveer bij de kip. Lekker met Amerikaanse coleslaw.

tip

Frituren

Instructievideo - 01:34 min.