bewaar
Paddenstoelenlasagne
Paddenstoelenlasagne
bewaar

Paddenstoelenlasagne

Rijkgevulde lasagne zónder vlees, mét paddenstoelen. Zo lekker is vega.

20 min. bereiden
30 min. wachten
427waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

400 g

champignons

200 g

paddenstoelenmelange

4 el

traditionele olijfolie

780 g

basis voor pastasaus Italiaanse kruiden

250 g

verse lasagnebladen

125 g

crème fraîche light

50 g

geraspte jong belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Rijkgevulde lasagne zónder vlees, mét paddenstoelen. Zo lekker is vega.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de knoflook fijn. Maak de champignons en paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Vet de ovenschaal in met de olie. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen en de champignons 4 min. Schep ⅔ van de knoflook in de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper.

2

Schenk een dun laagje pastasaus in de ingevette ovenschaal. Leg er 2-3 lasagnebladen op. Verdeel er wat paddenstoelen en enkele lepels saus over. Dek af met 2-3 lasagnebladen. Maak meer lagen met de rest van de paddenstoelen en saus. Eindig met een laag lasagnebladen en saus.

3

Meng de crème fraîche met de kaas en de rest van de knoflook. Schep op de lasagne en strijk uit. Bestrooi met peper. Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

tip

bereidingstipJe kunt de lasagne van te voren bereiden, bak hierbij nog niet de lasagne in de oven. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Neem de schaal tijdens het voorverwarmen van de oven uit de koelkast en bak het ca. 30 min. in de oven.

Romige spinazielasagne maken

Instructievideo - 02:43 min.