Sim­pe­le kaas­fon­due

Kaasfondue met cheddar, gruyère en blauwaderkaas. Ook bijzonder door de cider.

(150) waardeer
frans hoofdgerecht Kaasfondue met cheddar, gruyère en blauwaderkaas. Ook bijzonder door de cider. 10 personen
2 150

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten heel fijn. Risp de blaadjes van de tijm. Rasp de Cheddar en de Gruyère. Verbrokkel de blauwaderkaas.
  2. Verhit een pan met de helft van de olijfolie. Zet terwijl die pan opwarmt een andere pan op het vuur met een paar cm water en zet er een vuurvaste kom op. Doe de sjalotten in de pan met de rest van de olie en de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper en zout. Bak 5 min. op niet te hoog vuur en schep het daarna in de vuurvaste kom met de cider en alle kaas.
  3. Laat de kaas op laag vuur in de kom smelten. Roer af en toe. Voeg de crème fraîche toe wanneer de kaas begint te smelten. Roer het erdoor en voeg een flinke scheut heet water toe om het een beetje los te maken. Proef, breng op smaak met peper en zout, en zet de ingrediënten om te dippen klaar. Serveer wanneer het kaasmengsel gesmolten is.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 710 mg
Tags
Ook te zien in

Simpele kaasfondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sim­pe­le kaas­fon­due

1
1
  • 2 sjalotten
  • 15 g verse tijm

Snipper de sjalotten heel fijn. Risp de blaadjes van de tijm.

2
2
  • 400 g cheddar
  • 400 g gruyère
  • 150 g Danablu blauwaderkaas 50+

Rasp de Cheddar en de Gruyère. Verbrokkel de blauwaderkaas.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit een pan met de olijfolie.

4
4

Zet terwijl die pan opwarmt een andere pan op het vuur met een paar cm water en zet er een vuurvaste kom op.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie

Doe de sjalotten in de pan met de olie en de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 50 ml cider

Bak 5 min. op niet te hoog vuur en schep het daarna in de vuurvaste kom met de cider en alle kaas.

7
7
  • 2 el crème fraîche

Laat de kaas op laag vuur in de kom smelten. Roer af en toe. Voeg de crème fraîche toe wanneer de kaas begint te smelten.

8
8

Roer het erdoor en voeg een flinke scheut heet water toe om het een beetje los te maken.

9
9

Proef, breng op smaak met peper en zout, en zet de ingrediënten om te dippen klaar.

10
10

Serveer wanneer het kaasmengsel gesmolten is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.