
Ingrediënten
1
bosje radijs
1½ eetlepel
Japanse rijstazijn
3 eetlepels
dry sherry
3 theelepels
sojasaus
¼ theelepel
suiker
zout
1 bakje
zalmsnippers
1 theelepel
geraspte mierikswortel
1 theelepel
Dijonmosterd
2 eetlepels
mayonaise
1 bakje
dainkon- of tuinkers
Dit heb je nodig
keukenpapier
cocktailglazen
Aan de slag
Radijs wassen, schoonmaken en droogdeppen met keukenpapier. Radijsjes in dunne plakjes snijden. Azijn, 2 eetlepels sherry en 1 theelepel sojasaus tot dressing roeren. Op smaak brengen met suiker en zout. Dressing door radijs scheppen en ca. 10 minuten laten intrekken. Zalmsnippers omscheppen met rest van sojasaus. In kommetje mierikswortel, mosterd, mayonaise en 1 eetlepel sherry door elkaar roeren. Daikonkers of tuinkers van bedje knippen en over vier cocktailglazen verdelen. Radijs erover verdelen, ca. 1 eetlepel achterhouden. Zalmsnippers erop leggen en mayonaise erover verdelen. Garneren met achtergehouden radijs.