bewaar
Oosterse radijscocktail
Oosterse radijscocktail
bewaar

Oosterse radijscocktail

30 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bosje radijs

1½ eetlepel

Japanse rijstazijn

3 eetlepels

dry sherry

3 theelepels

sojasaus

¼ theelepel

suiker

zout

1 bakje

zalmsnippers

1 theelepel

geraspte mierikswortel

1 theelepel

Dijonmosterd

2 eetlepels

mayonaise

1 bakje

dainkon- of tuinkers

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • cocktailglazen

Aan de slag

Radijs wassen, schoonmaken en droogdeppen met keukenpapier. Radijsjes in dunne plakjes snijden. Azijn, 2 eetlepels sherry en 1 theelepel sojasaus tot dressing roeren. Op smaak brengen met suiker en zout. Dressing door radijs scheppen en ca. 10 minuten laten intrekken. Zalmsnippers omscheppen met rest van sojasaus. In kommetje mierikswortel, mosterd, mayonaise en 1 eetlepel sherry door elkaar roeren. Daikonkers of tuinkers van bedje knippen en over vier cocktailglazen verdelen. Radijs erover verdelen, ca. 1 eetlepel achterhouden. Zalmsnippers erop leggen en mayonaise erover verdelen. Garneren met achtergehouden radijs.