bewaar
Oosterse lekkerbekjes
Oosterse lekkerbekjes
bewaar

Oosterse lekkerbekjes

15 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

gele rijst

600 g

sperziebonen

8 el

oestersaus

4 tl

sambal

3 cm

verse gember

4

lekkerbekjes

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

2

Verwarm de oestersaus samen met 2 tl sambal en 4 el water in een koekenpan. Snijd de gember fijn en voeg toe. Leg de lekkerbekjes erin en verwarm ze 6 min. op laag vuur. Keer halverwege. Verdeel de vis met saus over 4 borden. Schep de rest van de sambal door de bonen en serveer samen met de rijst bij de vis.

algemeenVariatie 1: Op z'n Italiaans. Kook 300 g farfalle (pasta, zak 500 g) in plaats van rijst. Gebruik in plaats van de oestersaus, sambal en gember 1 pakje tomato frito, 1 geperste teen knoflook en de fijngesneden blaadjes van 1 bakje basilicum (15 g).

algemeenVariatie 2: Op z'n Mexicaans. Verhit in plaats van de oestersaus, sambal en gember 3 el olijfolie. Verwarm daarin de lekkerbekjes samen met 2 el jalapeñopepers (potje 225 g) en 1 uitgelekt blikje mais (198 g). Serveer met partjes limoen en wat grofgesneden koriander (bakje 15 g).

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.