Siciliaanse knoflookgarnalen
Dé favoriet voor op de barbecue deze zomer!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g diepvries reuzengarnalen (ontdooid)
- 1 perssinaasappel (schoongeboend)
- 15 g verse tijm (bakje 15 g)
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie extra vierge
- 280 g Tasty Tom trostomaten
- 2 rode uien
Keukenspullen
- grillpan
- satéprikkers
Advertentie
Bereiden
- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, laat het staartje zitten. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de garnalen in een kom met de rasp en 2 el sap. Haal de blaadjes van de tijm. Pers de knoflook boven de kom. Voeg de helft van de tijmblaadjes en de helft van de olie toe. Schep om en laat 10 min. marineren.
- Snijd de tomaten in parten en de ui in dunne ringen. Meng de tomaten met de ui in een kom. Voeg de rest van het sap, de rest van de olie en de rest van de tijm toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper, schep om en houd apart.
- Rijg elke garnaal in de lengte aan een satéprikker. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 5 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer de spiesen met de tomatensalade. Lekker met een boule beurre (brood) en citroenmayonaise (potje 350 ml).

Vis grillen op de barbecue
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 265 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Siciliaanse knoflookgarnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Siciliaanse knoflookgarnalen
- 500 g diepvries reuzengarnalen
- 1 perssinaasappel
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, laat het staartje zitten. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de garnalen in een kom met de rasp en 2 el sap.
- 15 g verse tijm
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie extra vierge
Haal de blaadjes van de tijm. Pers de knoflook boven de kom. Voeg de helft van de tijmblaadjes en de olie toe. Schep om en laat 10 min. marineren.
- 280 g Tasty Tom trostomaten
- 2 rode uien
- 2 el olijfolie extra vierge
Snijd de tomaten in parten en de ui in dunne ringen. Meng de tomaten met de ui in een kom. Voeg de rest van het sap, de rest van de olie en de rest van de tijm toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper, schep om en houd apart.
Rijg elke garnaal in de lengte aan een satéprikker. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 5 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer de spiesen met de tomatensalade. Lekker met een boule beurre (brood) en citroenmayonaise (potje 350 ml).