Kroatische rizot met mosselen

hoofdgerecht
4 personen
4
48
Advertentie
Ingrediënten
- 5 el olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 300 g risottorijst (pak 500 g)
- 500 ml kippenbouillon (van tablet)
- 1 pak gezeefde tomaten (passata di pomodoro, 500 g)
- 300 g mosselen ((zak 450 g, diepvries), ontdooid)
- 1 kropsla
- 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit 1 ui 3 min. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg 250 ml bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en roer door tot deze weer door de rijst is opgenomen. Voeg de tomaten en mosselen toe. Kook in 12 min. op laag vuur gaar.
- Scheur ondertussen de slablaadjes in stukken. Verdeel de sla met de andere ui over een schaal. Bestrooi met 2 el basilicumblaadjes en besprenkel met 3 el olie. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de rest van het basilicum fijn en schep met peper en zout door de rijst. Serveer de rijst met de salade.

Risotto maken
kookles
- 04:45 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 76 g
- vet 22 g