bewaar
Oranje gazpacho
Oranje gazpacho
bewaar

Oranje gazpacho

IJskoud lunchgerecht vol groenten. Heerlijk voor een zomerse dag.

15 min. bereiden
1 uur wachten
142waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

rode paprika

2

gele paprika's

1

rode peper

2

tomaten

1

ui

2 tenen

knoflook

½

komkommer

1½ sneetje

casinobrood

100 ml

kraanwater

4 el

rodewijnazijn

100 ml

olijfolie extra vierge

10 g

verse platte peterselie

100 g

Hollandse garnalen

Dit heb je nodig

  • blender

IJskoud lunchgerecht vol groenten. Heerlijk voor een zomerse dag.

Aan de slag

1

Verwijder de zaadlijsten en steel van de paprika's en rode peper. Snijd de paprika's en peper grof. Snijd de tomaten in stukken en de ui in kwarten. Schil de komkommer en snijd in stukken. Maal de paprika, rode peper, knoflook, tomaat, ui en komkommer fijn in de blender.

2

Snijd de korsten van het brood. Week het brood 10 sec. in het water en knijp uit. Doe met de azijn en olie bij de groenten in de blender. Maal nog 30 sec. Voeg een paar el water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.

3

Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over kommen of glazen. Garneer met de garnalen en peterselie.

tip

bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meenemen? Bewaar de soep in een thermosfles. Daarin blijft hij koud.

Gazpacho maken

Instructievideo - 05:02 min.