bewaar
Eggs benedict
Eggs benedict
bewaar

Eggs benedict

Doop de groene asperges in het gepocheerde ei. Heaven on earth!

25 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

ongezouten roomboter

500 g

verse groene asperge

2 tl

Franse mosterd

5 el

azijn

6

middelgrote eieren

4 sneetjes

boule beurre brood

100 g

gerookte Schotse zalmfilet

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Doop de groene asperges in het gepocheerde ei. Heaven on earth!

Aan de slag

1

Snijd de houtige onderkant van de asperges en kook in water met zout in 3 min. beetgaar. Laat uitlekken. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.

2

Splits 1/3 van de eieren en meng de eidooiers met 1/5 van de azijn en de mosterd in de keukenmachine tot een gebonden en lichtgekleurde massa.

3

Meng tijdens het mixen de boter er druppelsgewijs door tot een saus met de dikte van mayonaise. Voeg peper en zout toe.

4

Breng in een pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de rest van de azijn toe. Breek 1 ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.

5

Rooster het brood en verdeel de zalm en asperges erover. Leg de eieren op de asperges en schep de saus erover. Bestrooi met peper.

algemeenJe kunt ook groene asperges uit pot gebruiken (370 ml). Laat uitlekken en leg ze op het brood met zalm. Ook lekker als lunchgerecht.

Eggs benedict

Instructievideo - 02:07 min.

Allerhande loves eggs benedict

Instructievideo - 00:52 min.