bewaar
Hollandse pompoensoep met slagroomkroon
Hollandse pompoensoep met slagroomkroon
bewaar

Hollandse pompoensoep met slagroomkroon

Een gerecht dat gemáákt is voor de herfst. Verrassend aan deze variant: de appels die je toevoegt.

45 min. bereiden
466waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1.5 kg

pompoen

2

uien

2

jonagold appels

1 el

ongezouten roomboter

1 el

lichtbruine basterdsuiker

1 tl

kaneel

1 l

water

100 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een gerecht dat gemáákt is voor de herfst. Verrassend aan deze variant: de appels die je toevoegt.

Aan de slag

1

Schil en snijd de pompoen. Pel en snipper de ui. Schil en snijd de appel in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in stukken. Verhit in de een hoge pan de boter en fruit de ui ca. 3 min. Voeg de pompoen, appel en suiker toe en bak al omscheppend ca. 5 min. Rasp de nootmuskaat naar smaak erboven en voeg een 1/2 tl kaneel en het water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven. Kook de soep in ca. 20 min. gaar.

2

Klop intussen de slagroom lobbig en breng op smaak met de rest van de kaneel. Voeg naar eigen smaak nootmuskaat, versgemalen peper en eventueel zout toe.

3

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in diepe borden en garneer met kruidige room (in vorm van een kroontje). Bestrooi de soep met croûtons.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hollandse pompoensoep met slagroomkroon

Een gerecht dat gemáákt is voor de herfst. Verrassend aan deze variant: de appels die je toevoegt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig