Gestoomde paksoi met ovengehakt

hoofdgerecht
4 personen
3
21
Advertentie
Ingrediënten
- 1 sneetje witbrood (zonder korst)
- 1 bakje boemboe nasi goreng (100 g)
- 300 g gehakt (half-om-half)
- 1 pak gele rijst (325 g)
- 2 struiken paksoi
- 3 el zonnebloemolie
- ½ teen knoflook (fijngesneden)
Keukenspullen
- bakpapier, stoommandje
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Week het brood 1 min. in 50 ml water. Knijp uit, doe in een kom en voeg de boemboe en het gehakt toe. Kneed goed door en vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng een laag water aan de kook in een pan waar een stoommand op past. Snijd de struiken paksoi in de lengte in vieren. Leg de paksoi in de mand, doe de deksel erop en laat op de pan 10 min. stomen.
- Meng in een kom de olie, knoflook en zout naar smaak. Verdeel de paksoi over 4 borden en besprenkel met de knoflookolie. Serveer met de gehaktballetjes en rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 660 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 73 g
- vet 30 g