bewaar
Loempia's
Loempia's
bewaar

Loempia's

2 uur bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

300 g

bloem

3

eieren

500 ml

zonnebloemolie

150 g

reuzengarnalen

1 blikje

bamboescheuten

3 tenen

knoflook

200 g

kipfilet

1

prei

3 el

ketjap manis

2 takjes

selderij

1 bakje

taugé

Aan de slag

1

Klop met een garde 500 ml water door de bloem. Klop de eieren en 1 mespunt zout erdoor. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak een zo dun mogelijk flensje. Bak er nog 11.

2

Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en snijd de garnalen fijn. Snijd de bamboescheuten in heel dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de kip en garnalen toe en roerbak 2 min. Bak de prei en ketjap 1 min. mee. Voeg de bamboe, selderij en taugé toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken.

3

Schep 1 1/2 el vulling op de onderkant van elk flensje. Laat 2 cm van de rand vrij. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol strak op. Verhit de rest van de olie in een pan op 180 °C. Frituur telkens 2 loempia's 4-6 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met chilisaus.