bewaar
Basilicum viskoekjes
Basilicum viskoekjes
bewaar

Basilicum viskoekjes

30 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

300 g

kabeljauwfilet

1

limoen

2 eetlepels

rode currypasta

5 eetlepels

bloem

1

ei (middel groot)

1 eetlepel

vissaus

1 zakje

verse basilicum

2

bosuitjes

1 dl

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Aan de slag

1

In keukenmachine vis fijnmalen. Limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Currypasta, bloem, ei, limoenrasp en vissaus toevoegen en erdoor mengen (eventueel extra bloem toevoegen). Blaadjes basilicum erboven in reepjes knippen. Bosuitjes schoonmaken, wassen, in dunne ringetjes snijden en door vispuree mengen. Van vispuree met vochtige handen ca. 12 bolletjes vormen, bolletjes iets platdrukken.

2

In grote koekenpan olie verhitten. Viskoekjes met 6 tegelijk in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Lekker met chilisaus (fles) en komkommersalade met pikante zoet-zure dressing of komkommerdipsaus.