Stoere chili

mexicaans
hoofdgerecht
4 personen
4
254
Advertentie
Ingrediënten
- 400 g riblappen (op kamertemperatuur)
- 3 uien (gehalveerd)
- 4 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 100 g gesneden (chorizo (vleeswaren))
- 1 el gemalen (komijn)
- 4 kruidnagels
- 2 tl oregano
- chilipeper (molen 26 g)
- 1 kaneelstokje
- 3 el balsamicoazijn (op hout gerijpt (flesje 250 ml))
- 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)
- 1 blik reuzenbonen ((400 g), uitgelekt)
- 1 blik rode kidneybonen ((400 g), uitgelekt)
Keukenspullen
- keukenmachine, ovenvaste braadpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd de riblappen in stukjes van 2 cm. Maal de ui en knoflook fijn in de keukenmachine. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 4 min. bruin. Voeg de chorizo toe en bak 4 min. mee. Voeg het ui-knoflookmengsel, de komijn, kruidnagels, oregano, chilipeper naar smaak en het kaneelstokje toe en bak nog 2 min. Voeg de azijn, tomaten en 400 ml kokend water toe.
- Zet in het midden van de oven. Stoof het vlees met de deksel op de pan in 5 uur gaar. Neem na 4 uur de deksel van de pan en voeg de 2 soorten bonen toe. Neem uit de oven. Lekker met witte rijst of tortillawraps, koriander, zure room en geraspte Cheddar (kaas).

Vlaams draadjesvlees maken
kookles
- 06:21 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 31 g
- vet 32 g