Rol­la­de met krui­den en knof­look

Door er inkepingen in te maken, trekt de smaak van de rozemarijn, tijm en knoflook goed in het vlees.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(231) waardeer
hoofdgerecht Door er inkepingen in te maken, trekt de smaak van de rozemarijn, tijm en knoflook goed in het vlees. 6 personen
3 231

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de rollade in een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal de tenen los van de halve bol knoflook, pel en halveer in de lengte.
  2. Maak met een puntig, scherp mesje 20 inkepingen van 4 cm diep en 1 cm breed in de bovenkant van de rollade. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukjes van 3-4 cm. Vul de inkepingen in de rollade met de knoflook, rozemarijn en tijm. Bestrooi de rollade met peper en zout.
  3. Verhit de boter en olie in de ovenvaste braadpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 45 min. Bedruip halverwege met bakvet. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het netje en snijd in plakken.

bereidingstip:

Je kunt de rollade 1 dag van tevoren voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en ga verder met stap 3.

variatietip:

Rollade over? Snijd ’m flinterdun en eet de volgende dag op brood.

video

Rol­la­de bra­den

kookles - 04:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 2 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 440 mg
Tags
Ook te zien in

Rollade met kruiden en knoflook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rol­la­de met krui­den en knof­look

1
1
  • 600 g varkensfiletrollade

Laat de rollade in een uur op kamertemperatuur komen.

2
2

Verwarm de oven voor op 175 °C.

3
3
  • ½ bol knoflook

Haal de tenen los van de halve bol knoflook, pel en halveer in de lengte.

4
4

Maak met een puntig, scherp mesje 20 inkepingen van 4 cm diep en 1 cm breed in de bovenkant van de rollade.

5
5
  • 7½ g verse rozemarijn
  • 7½ g verse tijm

Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukjes van 3-4 cm.

6
6

Vul de inkepingen in de rollade met de knoflook, rozemarijn en tijm. Bestrooi de rollade met peper en zout.

7
7
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 4 el traditionele olijfolie

Verhit de boter en olie in de ovenvaste braadpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan.

8
8

Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 45 min. Bedruip halverwege met bakvet.

9
9

Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het netje en snijd in plakken.

bereidingstip:

Je kunt de rollade 1 dag van tevoren voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en ga verder met stap 3.

variatietip:

Rollade over? Snijd ’m flinterdun en eet de volgende dag op brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.