Ceviche van kabeljauw

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g verse kabeljauwhaasjes
- 2 rode pepers
- 4 limoenen
- 3 cm verse gember
- 2 tl kristalsuiker
- 7½ g verse koriander
Advertentie
Bereiden
- Snijd de vis in plakjes van een 1/2 cm en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe schaal. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes en voeg toe aan het limoensap. Rasp de gember erboven en roer de suiker en het zout erdoor. Houd 2 el van de marinade over en schenk de rest over de vis. Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren. De vis is nu wit van kleur en niet meer rauw.
- Verdeel de plakjes vis over 4 borden. Schenk de rest van de marinade erover en bestrooi met de koriander.

Ceviche maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 110 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Ceviche van kabeljauw
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ceviche van kabeljauw
- 400 g verse kabeljauwhaasjes
Snijd de vis in plakjes van een 1/2 cm en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe schaal.
- 2 rode pepers
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
- 4 limoenen
Pers de limoen uit. Snijd de peper in dunne reepjes en voeg toe aan het limoensap
- 3 cm verse gember
- 2 tl kristalsuiker
Rasp de gember erboven en roer de suiker en het zout erdoor. Houd 2 el van de marinade over en schenk de rest over de vis.
Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren. De vis is nu wit van kleur en niet meer rauw.
- 7½ g verse koriander
Pluk de blaadjes koriander. Verdeel de plakjes vis over 4 borden. Schenk de rest van de marinade erover en bestrooi met de korianderblaadjes.