Visgratin met pangasiusfilet onder bleekselderij en kaas

hoofdgerecht
4 personen
3
82
Advertentie
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij
- 700 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
- 1 pot verse pastasaus carbonara (225 g)
- 400 g pangasiusfilet
- 75 g geraspte belegen kaas
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stengels bleekselderij los van de struik. Verwijder met een dunschiller eventuele stugge draden. Halveer de stengels bleekselderij en kook ze in water met zout in ca. 8 min. beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
- Kook de aardappelschijfjes 5 min. in water met zout. Laat ze ook in een vergiet uitlekken.
- Schep de aardappelschijfjes in de ovenschaal en lepel de carbonarasaus erover. Bestrooi de stukken vis met zout en peper en leg ze op de aardappelschijfjes. Verdeel de stengels bleekselderij over de vis en strooi de kaas erover.
- Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 25 min. gaar en lichtbruin worden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 37 g
- vet 14 g
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente