bewaar
Vietnamese rolletjes
Vietnamese rolletjes
bewaar

Vietnamese rolletjes

20 min. bereiden
15 min. wachten
47waarderingen

Ingrediënten

3 el

zonnebloemolie

2 teentjes

knoflook

2

bosuitjes

250 g

gehakt

1½ el

vloeibare

½ tl

koekkruiden

½ tl

gemalen komijn (djinten)

2 el

verse koriander

1 pak

filodeeg

Dit heb je nodig

  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit in een kleine koekenpan ½ eetlepel olie en fruit hierin de knoflook en bosuitjes zachtjes 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak het op een hoog vuur rul. Roer de honing, koekkruiden, komijn en koriander erdoor. Stoof alles nog 2 minuten. Breng pittig op smaak met zout en peper. Laat het gehakt iets afkoelen.

2

Snijd het pakket met deegvellen doormidden, zodat er 20 velletjes deeg zijn. Spreid een lapje deeg uit en bestrijk het dun met olie. Schep 2 cm van de onderkant een reepje gehakt. Sla de zijkanten over de vulling en rol het deeg stevig op.

3

Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van de olie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de rolletjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur. Lekker met toefjes koriander en zoete chilisaus.