Zalm teriyaki
Gegrilde vis gemarineerd met een mengsel van sojasaus, honing en azijn. Een Japanse klassieker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml)
- 2 el vloeibare honing
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el sesamzaad (bakje 100 g)
- 250 g eiernoedels (pakje)
- 1 rode ui
- 400 g broccoli
- 4 el zonnebloemolie
- 200 g verse peultjes
- 300 g diepvries wilde zalm
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de sojasaus, de honing en de azijn in een steelpan. Neem deze teriyaki-marinade van het vuur. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ui in halve ringen en verdeel de broccoli in roosjes. Schil eventueel de steel en snijd deze in plakjes. Verhit 1/2 van de olie in een wok en roerbak de ui, broccoli en peultjes in 5 min. beetgaar.
- Verdeel de ontdooide zalm in porties en bestrijk elk stuk aan beide kanten dun met de rest van de olie. Verhit de grillpan. Bestrijk de stukken zalm met de marinade en gril ze in 4 min. rosé. Keer regelmatig en bestrijk steeds met de marinade.
- Schep de groenten door de noedels. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Verdeel over kommen en leg de zalm teriyaki erop. Bestrooi met het sesamzaad. Bon appétit!

Zalm teriyaki
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 615 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.665 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Zalm teriyaki
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalm teriyaki

- 4 el Japanse sojasaus
- 2 el vloeibare honing
- 1 el wittewijnazijn
Verwarm de sojasaus, de honing en de azijn in een steelpan. Neem deze teriyaki-marinade van het vuur.

- 1 el sesamzaad
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

- 250 g eiernoedels
Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

- 1 rode ui
- 400 g broccoli
Snijd de ui in halve ringen en verdeel de broccoli in roosjes. Schil eventueel de steel en snijd deze in plakjes.

- 2 el zonnebloemolie
- 200 g verse peultjes
Verhit 1/2 van de olie in een wok en roerbak de ui, broccoli en peultjes in 5 min. beetgaar.

- 300 g diepvries wilde zalm
- 2 el zonnebloemolie
Verdeel de ontdooide zalm in porties en bestrijk elk stuk aan beide kanten dun met de rest van de olie.

Verhit de grillpan. Bestrijk de stukken zalm met de marinade en gril ze in 4 min. rosé. Keer regelmatig en bestrijk steeds met de marinade.

- 3 el Japanse sojasaus
Schep de groenten door de noedels. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper.

Verdeel over kommen en leg de zalm teriyaki erop. Bestrooi met het sesamzaad. Bon appétit!