Pangasiusfilet met wintergroente
Perfect gerecht op koude dagen: met prei, winterpeen en zachte vis.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g winterpeen
- 400 g gesneden prei
- 540 g verse pangasiusfilets
- 1 teen knoflook
- 125 ml verse slagroom
- 2 el gedroogde basilicum
- 300 g witte rijst
Keukenspullen
- ovenschaal (ca. 2 liter)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortel in plakjes. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de wortel 5 min. Giet af en doe de wortel in de ovenschaal. Meng de preiringen erdoor. Breng de pangasiusfilet op smaak met peper en zout. Leg op de groenten in de ovenschaal.
- Pers de knoflook uit. Meng de slagroom, het basilicum en de knoflook. Breng op smaak met peper. Schenk het mengsel over de visfilet. Zet de ovenschaal ca. 25 min. in de oven.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een visfilet en schep de groenten met stoofvocht op de rijst.

Prei wassen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 165 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Pangasiusfilet met wintergroente
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pangasiusfilet met wintergroente
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 400 g winterpeen
Snijd de wortel in plakjes. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de wortel 5 min.
- 400 g gesneden prei
- 540 g verse pangasiusfilets
Breng de pangasiusfilet op smaak met peper en zout. Leg op de groenten in de ovenschaal.
- 1 teen knoflook
- 125 ml verse slagroom
- 2 el gedroogde basilicum
Pers de knoflook uit. Meng de slagroom, het basilicum en de knoflook. Breng op smaak met peper.
Schenk het mengsel over de visfilet. Zet de ovenschaal ca. 25 min. in de oven.
- 300 g witte rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een visfilet en schep de groenten met stoofvocht op de rijst.