Romige erwtensoep met katenspek

hollands
voorgerecht
6 personen
3
65
Advertentie
Ingrediënten
- 6 plakjes katenspek
- 2 el olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook
- 1 kippenbouillontablet
- 1 pak tuinerwten (450 g, diepvries, biologisch)
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
Keukenspullen
- staafmixer, 6 hittebestendige glaasjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in ca. 6 min. uit. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe er 500 ml water en het bouillontablet bij en breng aan de kook. Voeg de tuinerwten toe en laat ze in ca. 2 min. ontdooien. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk de soep in de glaasjes en schenk in elk glas een beetje slagroom. Leg de stukjes spek op de glaasjes.
Tip:
Tot en met stap 2 kunt u de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm al roerend op laag vuur op en ga verder met stap 3.

Ui snipperen
instructievideo
- 00:52 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 200 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 13 g
- vet 13 g