bewaar
Rijk gevulde erwtensoep
Rijk gevulde erwtensoep
bewaar

Rijk gevulde erwtensoep

30 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

olijfolie extra vierge

1

sjalot

1 zakje

verse basilicum

450 g

tuinerwten

800 ml

groentebouillon

100 g

gebroken sperziebonen

2 stengels

bleekselderij

150 g

Griekse yoghurt

2 bakjes

hamblokjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

In (soep)pan olie verhitten en sjalot en helft van basilicum 1 minuut fruiten. Van erwten 4 volle eetlepels apart houden, rest met sjalot en basilicum mengen. Bouillon toevoegen, soep aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken. Met staafmixer soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonen en bleekselderij erdoor roeren. Soep zachtjes laten koken tot groenten (beet)gaar zijn. Yoghurt, hamblokjes en achtergehouden erwten door soep roeren en kort mee verwarmen. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van basilicumreepjes erover strooien. Lekker met dikke plakken donkerbruin brood.

tip

algemeenPrijs per persoon 1.35 (in 2007)