Romige spaghetti met sperziebonen
Met kappertjes, ui, gehakt en last but not least… lekker veel mascarpone.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g spaghetti
- 2 uien
- 1 el traditionele olijfolie
- 300 g rundergehakt
- 450 g diepvries sperziebonen (pak)
- 250 g mascarpone (zachte roomkaas)
- 1 el kappertjes
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schep de bevroren sperziebonen erbij en bak 5 min. mee.
- Schep de mascarpone door het mengsel en laat op laag vuur smelten. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Giet de spaghetti af en schep door de saus. Verdeel de pasta over diepe borden.
bewaartip:
Een potje geopende kappertjes kun je een paar maanden in de koelkast bewaren, zorg ervoor dat ze steeds onder de vloeistof blijven, zodat ze niet uitdrogen.
dieettip:
Voor een slankere pasta kan de mascarpone vervangen worden door crème fraîche halfvet.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 770 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 43 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 250 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Romige spaghetti met sperziebonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige spaghetti met sperziebonen
- 300 g spaghetti
- 1 el traditionele olijfolie
- 300 g rundergehakt
- 450 g diepvries sperziebonen
Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schep de bevroren sperziebonen erbij en bak 5 min. mee.
- 250 g mascarpone
- 1 el kappertjes
Schep de mascarpone door het mengsel en laat op laag vuur smelten. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Giet de spaghetti af en schep door de saus.
Verdeel de pasta over diepe borden.
bewaartip:
Een potje geopende kappertjes kun je een paar maanden in de koelkast bewaren, zorg ervoor dat ze steeds onder de vloeistof blijven, zodat ze niet uitdrogen.
dieettip:
Voor een slankere pasta kan de mascarpone vervangen worden door crème fraîche halfvet.