Indiase curry met pangasiusfilet

indiaas
hoofdgerecht
4 personen
3
152
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 2 el olie
- 1 ui (gesnipperd)
- 600 g prei (in ringen)
- 1 pot Indiase (milde currysaus (400 g))
- 400 g pangasiusfilet ((vis, zak 750 g, diepvries), ontdooid)
- 200 g tuinerwten (diepvries)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. Voeg hierna de prei toe en bak 2 min. mee. Voeg de currysaus en 75 ml water toe en verwarm tot de saus bijna kookt. Draai het vuur laag.
- Snijd de pangasiusfilet in stukken. Leg de vis in de pan van de currysaus en stoof met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
- Kook de tuinerwten 3 min. in water en schep door de rijst. Schep de curry in 4 kommen en serveer de rijst met tuinerwten erbij.
Tip:
Strooi voor een typisch Indiaas accent wat fijngesneden blaadjes verse koriander over het gerecht. Ook lekker met Indiaas naanbrood.

Prei wassen
instructievideo
- 00:29 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 81 g
- vet 13 g