Pikante vis met rijst en frisse salade

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g witte rijst (zak 1 kg)
- 2 rode paprika's (in reepjes)
- 350 g Yellowfin Sole Filet (zak 750 g, diepvries)
- ½ bakje boemboe (rode curry (100 g))
- 5 el olie
- 2 eetlepels azijn (witte natuur)
- 1 komkommer (in reepjes)
- 1 zak rucola (75 g)
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de rijst samen met de helft van de paprika volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf de visfilets in met 1 el curry. Verhit in een koekenpan 1 e olie en bak hierin de visfilets aan beide kanten 3-4 min. of tot ze gaar zijn. Klop een dressing van 1 el rode curry, de azijn en 3 el olie. Meng de tweede paprika, komkommer en rucola met de dressing. Neem de visfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Giet de rijst met paprika af. Schenk nog 1 el olie in de visbakpan, voeg de rest van de boemboe toe en roerbak hierin de rijst 3 minuten. Serveer de pikante vis met salade en rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 66 g
- vet 15 g