Can­nel­lo­ni met ri­cot­ta en spi­na­zie

(313) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 313

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook ½ min. en voeg in gedeelten de spinazie toe. Laat uitlekken in een vergiet. Meng de ricotta in een kom door de spinazie. Boen de citroen, rasp de schil en meng deze door het ricottamengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Vet de ovenschaal in. Halveer de lasagnevellen en verdeel het ricottamengsel erover. Rol de vellen op en leg ze in de ovenschaal. Rasp de kaas. Besprenkel de rolletjes met water en bestrooi met de kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak in het midden van de oven ca. 20 min. Verwijder de folie en bak nog ca. 5 min. goudbruin.
video

Gra­ti­ne­ren

Instructievideo - 00:39 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Cannelloni met ricotta en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­nel­lo­ni met ri­cot­ta en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 600 g verse spinazie

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook ½ min. en voeg in gedeelten de spinazie toe.

3
3
  • 500 g ricotta

Laat uitlekken in een vergiet. Meng de ricotta in een kom door de spinazie.

4
4
  • 1 citroen

Boen de citroen, rasp de schil en meng deze door het ricottamengsel. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 250 g koelverse lasagnebladen

Vet de ovenschaal in. Halveer de lasagnevellen en verdeel het ricottamengsel erover. Rol de vellen op en leg ze in de ovenschaal.

6
6
  • 3 el kraanwater
  • 100 g jong belegen kaas

Rasp de kaas. Besprenkel de rolletjes met water en bestrooi met de kaas.

7
7

Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak in het midden van de oven ca. 20 min. Verwijder de folie en bak nog ca. 5 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.