bewaar
Chocolade-sinaasappelboter
Chocolade-sinaasappelboter
bewaar

Chocolade-sinaasappelboter

1 uur bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

6 personen

75 g

bittere chocolade

½

sinaasappel

125 g

boter

3 eetlepels

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Chocolade in steelpannetje doen. Steelpannetje in pan met bijna kokend water hangen en chocolade al roerend laten smelten. Pannetje uit waterbad nemen en chocolade laten afkoelen. Schil van sinaasappel raspen. In kom boter tot zachte crème roeren. Chocolade, sinaasappelrasp en naar smaak poedersuiker erdoor roeren. Boter op stukje aluminiumfolie scheppen en met behulp van folie tot rolletje vormen. Aluminiumfolie dichtvouwen en boter in koelkast in ca. 45 min. laten opstijven. Boter in plakjes snijden en op warm gerecht laten smelten. Lekker bij o.a. fruitspiesen, ananas, American pancakes en poffertjesspiesen (zie recept ah.nl/recepten; Het barbecueboek).