Voorjaarskippensoep

Advertentie
Ingrediënten
- ½ pak gele rijst (a 325 g)
- 1 citroen (schoongeboend)
- 1 liter kippenbouillon (van tabletten)
- 250 g kipfilet (in reepjes)
- 8 wortels (in plakjes)
- 200 g sugar snaps (of peultjes)
- 3 bosuitjes (in stukken van 2 cm)
- 1 zak panklare spinazie (300 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de bouillon in een grote pan met de citroenrasp en 2 eetlepels citroensap aan de kook. Voeg de kip, wortel, sugarsnaps (of peultjes) en bosui toe, en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Roer de spinazie door de soep en laat de blaadjes iets slinken. Breng de soep pittig op smaak met zout, (versgemalen) peper en eventueel nog wat citroensap. 4 Schep een kwart van de rijst in een kopje, druk dit goed aan en keer de rijst boven op een groot diep bord. Schep de kippensoep met groenten eromheen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 265 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 39 g
- vet 3 g