bewaar
Hollandse andijviestamppot met kaas
Hollandse andijviestamppot met kaas
bewaar

Hollandse andijviestamppot met kaas

Hollandser dan dit krijg je het niet. Met gebakken uien en jonge kaas wel nét even anders.

30 min. bereiden
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

kruimige aardappelen

3

rode uien

250 g

stuk jonge kaas

30 g

ongezouten roomboter

18 g

jus met tuinkruiden

200 ml

halfvolle melk

400 g

gesneden andijvie

Hollandser dan dit krijg je het niet. Met gebakken uien en jonge kaas wel nét even anders.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de ui. Snijd de kaas in blokjes. Kook de aardappelen in ca. 25 min. gaar. Verhit de boter en roerbak hierin de ui goudbruin. Schep de ui uit de pan.

2

Bereid de jus met tuinkruiden met het bakvet van de uien en houd de jus warm. Giet de aardappelen af en schenk de melk erbij. Breng de melk aan de kook. Leg de gesneden andijvie op de aardappelen en schep de uien erop. Stamp dit grof door elkaar. Schep de kaasblokjes erdoor.

3

Serveer de stamppot met de jus.