Romige champignonsoep
Champignonsoep op z'n best, met crème fraîche en kippenbouillon.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgrote ui
- 250 g champignons
- 50 g ongezouten roomboter
- 25 g tarwebloem
- 1 liter kraanwater
- 2 kippenbouillontabletten
- 3 el crème fraîche
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
- Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
- Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde en serveer.
variatietip:
Vervang de kippenbouillontabletten door groentebouillontabletten voor een vegetarisch gerecht.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden selderij.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 185 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.070 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Romige champignonsoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige champignonsoep
- 1 middelgrote ui
- 250 g champignons
- 50 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee.
- 25 g tarwebloem
- 1 liter kraanwater
- 2 kippenbouillontabletten
Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin.
Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
- 3 el crème fraîche
Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde en serveer.
variatietip:
Vervang de kippenbouillontabletten door groentebouillontabletten voor een vegetarisch gerecht.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden selderij.