bewaar
Knoflook-aardappelsoep
Knoflook-aardappelsoep
bewaar

Knoflook-aardappelsoep

Voor een avondje lekker licht eten is deze soep met zijn uitgesproken smaak perfect!

25 min. bereiden
117waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

verse peterselie

6

trostomaten

3 tenen

knoflook

2

iets kruimige aardappelen

6 el

traditionele olijfolie

1 liter

kippenbouillon van tablet

4 sneetjes

brood

75 g

plakje chorizoworst

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Voor een avondje lekker licht eten is deze soep met zijn uitgesproken smaak perfect!

Aan de slag

1

Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Snijd de tomaten in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

2

Verwarm 3 el olie in een grote pan. Houd een mespunt knoflook apart en fruit de rest van de knoflook in de olie totdat hij lichtbruin kleurt. Schenk de kippenbouillon erbij en roer de blokjes aardappel erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. zachtjes doorkoken.

3

Roer de achtergehouden knoflook door 1 el olie en breng op smaak met zout. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en gril ze 2 min. onder de ovengrill tot ze goudbruin kleuren (u kunt ze ook bakken in de grillpan).

4

Schep de tomaat om met 1 el olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

5

Beleg de knoflooktoast met de chorizo. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en garneer met de peterselie. Druppel er voor het serveren nog wat olie over.