bewaar
Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes
Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes
bewaar

Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes

Brrr! Met deze soep begint het griezelen al in de keuken.

50 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

1

ui

2 tenen

knoflook

4 sneetjes

wit casinobrood

2 el

traditionele olijfolie

1 liter

water

2

groentebouillontabletten

75 ml

tomatensap

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Brrr! Met deze soep begint het griezelen al in de keuken.

Aan de slag

1

Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd het vruchtvlees ongeschild in blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook en verwijder de korstjes van het brood.

2

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur 5 min. mee. Voeg het warme water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

3

Rooster het brood in 2-3 min. goudbruin in een broodrooster. Snijd het brood in een eng figuurtje zoals een spookhoofdje. Schep de soep in de kommen. Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep. Voor een bloederig effect: schenk het tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet.

tip

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.