Kalkoendriehoekjes met gesmoorde spruiten

Advertentie
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg ((diepvries, pakje 450 g), ontdooid)
- 1 schaal kalkoenfilet ((ca. 225 g), in reepjes)
- ½ pakje verse roomkaas met knoflook en kruiden (a 150 g)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook
- 2 zakken spruitjes ((a 500 g), schoongemaakt)
- 25 g vloeibare margarine
- 100 ml groentebouillon (van tablet)
- 2 el pijnboompitten
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 225 °C. Spreid het bladerdeeg uit op het aanrecht. Leg de kalkoen in het midden van elk plakje en bestrooi met peper en zout. Verdeel de roomkaas erover en klap het deeg er diagonaal overheen. Maak de randen goed dicht met een vork en bak in 25 min. gaar en goudbruin in het midden van de oven. Verhit de margarine in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de spruiten en bouillon toe, doe de deksel op de pan en smoor in 8 min. gaar. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Verdeel de spruiten over 4 borden en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer met de kalkoendriehoekjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 925 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 64 g
waarvan verzadigd 0 g