Hamlappen met rodewijnsaus en hutspot

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg panklare hutspotgroente
- 2 eetlepels olie
- 400 g hamlappen
- 1 eetlepels bloem
- 300 ml volle rode wijn
- 1 vleestomaat (in parten)
- 1 kippenbouillontablet (verkruimeld)
- 600 g kruimige aardappels (in stukken)
- 100 ml halfvolle melk
Keukenspullen
- aardappelstamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan met dikke bodem ui uit hutspotgroente 1 min. in olie fruiten. Ui uit pan nemen. Hamlappen met bloem bestuiven, in pan leggen en rondom op hoog vuur aanbraden. Wijn langs rand in pan schenken. Vuur lager zetten, gefruite ui, tomaat en bouillonblokje toevoegen en vlees en saus met deksel op pan in 15 min. gaarstoven; af en toe keren. Intussen in ruime pan met water en 1/2 tl zout aardappel en hutspotgroente in 15 min. gaarkoken. Melk 15 sec. in magnetron verwarmen. Aardappel en wortel afgieten, warme melk toevoegen en met een stamper fijnstampen. Stamppot en hamlappen op smaak brengen met zout en peper en serveren met rode-wijnsaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g