
Tomatenmaaltijdsoep met chorizo
Goedgevulde Spaanse soep met kruidige worst: daar word je warm van.
610 kcal (voedingswaarden)
25 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
2 tenen
knoflook
2
uien
4
traditionele olijfolie
400 g
Italiaanse roerbakmix
485 ml
basis voor tomatensoep
330 g
witte bonen in pot
250 g
chorizoworst aan een stuk
1
vers stokbrood
Goedgevulde Spaanse soep met kruidige worst: daar word je warm van.
Aan de slag
Pel en snipper de knoflook en de ui. Fruit in een soeppan in olie de knoflook en ui. Voeg de roerbakmix toe en bak ca. 4 min. Voeg de soepbasis en 1,5 l water toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 min. zacht doorkoken met deksel schuin op de pan. Laat de bonen uitlekken. Voeg ze dat laatste 5 min. aan de soep toe. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Bak de chorizo zachtjes knapperig in een droge koekenpan. Garneer de soep met de chorizo. Dien op met stokbrood.