bewaar
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
bewaar

Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs

50 min. bereiden
1 uur wachten
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote, stevige

peren

500 ml

fruitige, soepele rode wijn

150 g

suiker

8

zwarte peperkorrels

1 zakje

amandelschaafsel

½ liter

vanilleroomijs

Aan de slag

1

(kan dag tevoren): Peren van boven naar beneden schillen, maar steeltjes eraan laten. In smalle pan, waarin peren net naast elkaar passen, wijn met suiker en peperkorrels aan de kook brengen. Vuur lager draaien, peren in pan zetten en 15 min. zachtjes koken. Vuur uitdraaien en peren in kookvocht laten afkoelen.

2

Peren uit pan nemen. Kookvocht zeven en laten inkoken tot lichte siroop. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Peren in de lengte doormidden snijden. Met mesje of meloenboor klokhuis uit peer snijden. Peerhelften op vier borden leggen. IJs uit vriezer nemen en iets zacht laten worden. Met kleine ijsbolletjestang of in heet water gedoopte eetlepel 8 kleine bolletjes uit ijs scheppen. In elke peerholte bol ijs leggen en amandel erover verdelen. Wijnsiroop over peren schenken en direct serveren.