bewaar
Thaise kipcurry
Thaise kipcurry
bewaar

Thaise kipcurry

Ogen dicht en proef de aroma's en smaken van Thailand.

25 min. bereiden
162waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3

sjalotten

1

Shanghai paksoi

2 el

traditionele olijfolie

300 g

kipfiletblokjes

1 el

Thaise groene currypasta

250 g

koelverse gebroken sperzieboon

200 ml

kokosmelk

2 el

vissaus

½ tl

kristalsuiker

2 el

ongezouten pinda's

Dit heb je nodig

  • wok

Ogen dicht en proef de aroma's en smaken van Thailand.

Aan de slag

1

Pel de sjalotten en snijd deze in partjes. Was de paksoi en snijd het onderste deel in repen. Scheur het blad in stukken. Verhit de olie in de wok en bak de kipblokjes op hoog vuur in 1-2 min. bruin. Bak de sjalotpartjes de helft van de currypasta 1 min. mee. Schep de sperziebonen en paksoirepen erdoor. Voeg de kokosmelk, vissaus en suiker toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gerecht 10 min. stoven, regelmatig omscheppen.

2

Voeg het paksoiblad toe als de sperziebonen beetgaar zijn, warm dit nog 2 min. mee. Breng op smaak met zout of vissaus of eventueel extra currypasta. Hak de pinda's grof en strooi deze over de kipcurry.

algemeenGarneer de curry met geurige blaadjes koriander en basilicum. Voeg voor extra pit reepjes rode paprika toe. Vervang de kipfilet eventueel door dunne plakjes varkenshaas.