bewaar
Teriyaki-biefstuk met noedels.
Teriyaki-biefstuk met noedels.
bewaar

Teriyaki-biefstuk met noedels.

In Japan zijn ze wel van de snelle gerechten. Deze noedels staan al binnen 15 minuten op tafel.

15 min. bereiden
99waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

300 g

broccoli

70 g

Chinese eiermie

4

stoneleeks uien

1

biefstuk

2 el

traditionele olijfolie

3 el

teriyakisaus

2 tl

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • wok

In Japan zijn ze wel van de snelle gerechten. Deze noedels staan al binnen 15 minuten op tafel.

Aan de slag

1

Verwijder de stronk en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de Chinese eiermie met broccoli in kokend water in 4-5 min. gaar, af en toe omroeren. Snijd intussen stoneleeks in stukjes van 2 cm en snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes.

2

Verhit de olie in de wok en schroei de biefstuk in 2 min. op hoog vuur rondom dicht. Schep de stoneleeks en teriyakisaus door de biefstuk en bak nog 1 min.

3

Giet de mie en broccoli af en schep deze op het bord. Schep de biefstuk met saus op de noedels en strooi het sesamzaad erover.