Teriyaki-biefstuk met noedels.
In Japan zijn ze wel van de snelle gerechten. Deze noedels staan al binnen 15 minuten op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g broccoli
- 70 g Chinese eiermie (pak à 250 g)
- 4 stoneleeks uien (zakje à 8 stuks)
- 1 biefstuk
- 2 el traditionele olijfolie
- 3 el teriyakisaus (fles à 250 ml.)
- 2 tl sesamzaad
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de stronk en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de Chinese eiermie met broccoli in kokend water in 4-5 min. gaar, af en toe omroeren. Snijd intussen stoneleeks in stukjes van 2 cm en snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes.
- Verhit de olie in de wok en schroei de biefstuk in 2 min. op hoog vuur rondom dicht. Schep de stoneleeks en teriyakisaus door de biefstuk en bak nog 1 min.
- Giet de mie en broccoli af en schep deze op het bord. Schep de biefstuk met saus op de noedels en strooi het sesamzaad erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 800 kcal
- eiwit 46 g
- koolhydraten 86 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.520 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Teriyaki-biefstuk met noedels.
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Teriyaki-biefstuk met noedels.
- 300 g broccoli
- 70 g Chinese eiermie
Verwijder de stronk en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de Chinese eiermie met broccoli in kokend water in 4-5 min. gaar, af en toe omroeren.
- 4 stoneleeks uien
- 1 biefstuk
Snijd intussen stoneleeks in stukjes van 2 cm en snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes.
- 2 el traditionele olijfolie
- 3 el teriyakisaus
Verhit de olie in de wok en schroei de biefstuk in 2 min. op hoog vuur rondom dicht. Schep de stoneleeks en teriyakisaus door de biefstuk en bak nog 1 min.
- 2 tl sesamzaad
Giet de mie en broccoli af en schep deze op het bord. Schep de biefstuk met saus op de noedels en strooi het sesamzaad erover.